Visie buitenschoolse opvang

't Eerste Stapje vindt dat de buitenschoolse opvang een verlengstuk van de thuissituatie moet zijn. Voornaamste hierbij is dat de kinderen veiligheid en geborgenheid geboden wordt. Dit wordt bereikt door op een ontspannen en ongedwongen manier met de kinderen om te gaan en de kinderen te leren ook zo met elkaar om te gaan, alles in een gemoedelijke sfeer. 

Op de buitenschoolse opvang zijn vaste leidsters aanwezig, zodat er een goede vertrouwen- hechtheidrelatie met de kinderen opgebouwd kan worden. Ieder kind heeft zijn eigen identiteit en mogelijkheden, waar de leidsters hun benaderingswijze op aanpassen. Om dit goed te laten verlopen, wordt veel belang gehecht aan een goede afstemming tussen ouders en het team van de BSO. De haalgesprekken van iedere dag zijn hiervoor een groot belang.

Onze visie op de kinderopvang hebben wij uitgebreid uitgewerkt in onze beleidsplannen. Het beleidsplan BSO kunt u via de button hieronder inzien en/of downloaden.

 Beleidsplan BSO

 

 

 

kinderopvang 't Eerste Stapje

Kinderdagverblijf

Buitenschoolse opvang

 

't Eerste Stapje Kinderdagverblijf

't Eerste Stapje is een kleinschalig en gezellig kinderdagverblijf, bestaande uit twee verticale groepen. Op dezelfde locatie verzorgen we ook buitenschoolse opvang.

't Eerste Stapje is gelegen in een natuurrijke omgeving op het terrein van Prisma op drie minuten vanaf de N65, afslag Biezenmortel. Het terrein biedt voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang verschillende mogelijkheden, zoals een kinderboerderij, wandelpark, manege en speeltuintjes. Aan het dagverblijf grenst een grote natuurlijke tuin, die uitkijkt op een wei met schaapjes en fruitbomen. 

Op de deze pagina's vindt u de volgende informatie over ons kinderdagverbijf: 

 

 

 

 

 

Ons team

Bij 't Eerste Stapje werken we met een hecht team vaste medewerkers, zo kan uw kind erop vertrouwen dat hij of zij vrijwel altijd de 'eigen juf' ziet. Hieronder stellen wij ons aan u voor. Door met uw muis over een foto te bewegen - of bij telefoon / tablet op een foto te tikken - ziet u het bijbehorende verhaal.

SharonSharon AngelaAngela CarolienCarolien ElviraElvira
EstherEsther EviEvi

Suzanne

MaraMara
MargoMargo Bregje    

 

 

 

Visie Kinderdagverblijf

't Eerste Stapje vindt dat kinderopvang een verlengstuk van de thuissituatie moet zijn. Het voornaamste hierbij is dat de kinderen veiligheid en geborgenheid geboden wordt. Dit wordt bereikt door op een ontspannen en ongedwongen manier met de kinderen om te gaan en de kinderen te leren ook zo met elkaar om te gaan, alles in een gemoedelijke sfeer.

Op iedere groep zijn vaste leidsters aanwezig, zodat er een goede vertrouwen- hechtheidrelatie met de kinderen opgebouwd kan worden. Het bieden van een duidelijke structuur is belangrijk. Zo weten de kinderen wat ze kunnen verwachten op de dagen dat ze op het kinderdagverblijf zijn.

Onze visie op de kinderopvang hebben wij uitgebreid uitgewerkt in onze beleidsplannen. Het beleidsplan KDV kunt u via de button hieronder inzien en/of downloaden.

 Beleids plan KDV